فعالیت های فرهنگی

آشنائی با حوزه علمیه سفیران هدایت

سفیران-هدایت

آشنائی با حوزه علمیه سفیران هدایت:

مجموعه آموزشی سفیران هدایت به منظور «تربیت مبلغ جهت نشر احکام و معارف اسلامی در سطح عموم برای مناطق مورد نیاز» در حوزه علمیه قم طراحی گردید.

کسانی می توانند به سفیران هدایت راه یابند که از جوانان متعهد و دارای انگیزه الهی خدمت به دین باشند و مدرک دیپلم داشته باشند و در آزمون سراسری حوزه های علمیه امتیاز لازم را کسب کنند و در مصاحبه و تحقیقات نیز پذیرفته شوند.

این افراد در مدت ۵ الی ۶ سال در علوم حوزوی چون: صرف، نحو، منطق، بلاغت، فقه و اصول تا بالاتر از سطح لمعه رشد کرده و در مباحثی مانند: تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه، تاریخ و سیره حضرات معصومین علیهم السلام ، کلام اسلامی و شبهات، شناخت ادیان و فرق و شیوه های مختلف تبلیغی در حدّ نیاز یک مبلّغ دینی آموزش می بینند.

فارغ التحصیلان این مجموعه آموزشی، تواناییهای ذیل را کسب می کنند:

مدیریت مساجد و امامت جماعت، بیان مسائل شرعی، موعظه و تبلیغ با توجه به نیازهای منطقه ای، اداره جلسات موالید و عزاداری معصومین علیهم السلام ، برگزاری جلسات آموزش و قرائت قرآن، اداره کلاسهای دینی و عربی مدارس آموزش و پرورش، راهنمایی و هدایت جوانان و نوجوانان در امور دینی، انجام وظایف اجتماعی مربوط به روحانیونو…..

ویژگیهای «سفیران هدایت»

مجموعه آموزشی «سفیران هدایت» ضمن پاسداری از ارزشهای حاکم بر حوزه، دارای ویژگیهای زیر می باشد.

  1. جامعیت و کاربردی بودن آموزشها:

در نظام آموزشی «سفیران هدایت»، اضافه بر دروس پایه ای ـ که جنبه ابزاری دارد ـ قسمت عمده ای از آموزشها حاوی مطالبی است که قابل عرضه به اجتماع می باشد و دانش آموختگان را از جامعیت نسبی در علوم مورد نیاز برخوردار می سازد.

  1. علم محوری:

برای هر یک از دروس، سرفصل مباحثی که باید در ساعات تدریس بیان شود مدوّن گردیده، متن آموزشی براساس همان سرفصلها تعیین می گردد و چنانچه بعدا متن بهتری نگارش یابد، با تصویب گروه علمی مربوطه، متن آموزشی تغییر می کند. از این رو آموزشها بر اساس دانش و علم استوار است، نه آنکه متن خاصّی محور باشد و از جایگزینی متون مناسب تر ممانعت کند.

  1. اهتمام به پژوهش و تحقیق:

طلاب پس از فراگیری روش تحقیق در سال اول تحصیل، حداقل یک تحقیق در هر سال پیرامون یکی از موضوعات درسی که استاد آن را تعیین می کند، انجام می دهند. دقت در پژوهش و نوآوری و نظارت بر این امر، از ویژگیهای بارز «سفیران هدایت» است.

  1. روش شناسی:

در نظام آموزشی سفیران هدایت به شناخت روشها در زمینه سخنرانی، کلاس داری، تحقیق، تحلیل مسایل سیاسی، مشاوره و راهنمائی و… عنایت ویژه ای شده است، تا طلاب محترم بتوانند با استفاده از این روشها، در جامعه نقش بهتری را ایفا کنند.

  1. کسب مهارتها:

توانائی شخص در بکارگیری آموزشها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای رسیدن به این امر، بعضی از درسها به صورت نظری و عملی ارائه می شود، به گونه ای که توانائی عملی طلاب همانند فراگیری نظری آنها در گذراندن درس نقش داشته باشد. همچنین، جهت دستیابی به مهارت تبلیغی، طلاب در مدت ۳ سال به صورت روشمند هر هفته در گروههای مهارتیِ خطابی شرکت کرده و تمرینهای از پیش تعیین شده ای را انجام می دهند.

  1. نظام واحدی:

آموزش سفیران هدایت بر اساس نظام واحدی است و هر واحد درسی به معنای ۱۶ ساعت درس در یک نیمسال (۴ ماه) می باشد و متعلم بر اساس توان و استعداد خود می تواند در یک نیمسال، حداقل ۱۶ و حداکثر ۲۰ واحد درسی را انتخاب کند.

  1. تعهد خدمت تبلیغی:

به منظور پاسخگویی به نیازهای جامعه، طلاب این مجموعه موظف اند که به میزان مدت تحصیل، در مناطقی که فاقد روحانی است به خدمت تبلیغی بپردازند. البته در این مدت می توانند به صورت غیرحضوری تحصیلات خود را ادامه دهند.

مدیریت علمی

  1. گروههای علمی:

هفت گروه علمی از اساتید در زمینه های قرآن و حدیث، ادبیات، فقه و اصول، کلام، اخلاق، تاریخ و علوم سیاسی و مهارتها تشکیل شده که کار تدوین سرفصل دروس مربوطه، تعیین متن آموزشی، معرفی اساتید، ارزیابی کیفیت تدریس اساتید و ارائه مشاوره علمی به طلاب را بر عهده دارند.

  1. شورای علمی:

به منظور سیاستگذاری در امور علمی، تربیتی، اخلاقی و هماهنگی بین گروههای علمی، شورایی مرکب از مسئولین گروههای علمی و مسئولین اجرائی و تعدادی کارشناس تشکیل شده که وظیفه نظارت بر تمام فعالیتهای مجموعه و گروههای علمی و تصویب نهائی مصوبات آنان را بر عهده دارد.

دائره فعالیت

حوزه علمیه سفیران هدایت، علاوه بر قم در شهرهای اهواز، تبریز، تهران، قزوین، رفسنجان، ساری، آزادشهر، کلار آباد، ماهان کرمان و ریگان بم تأسیس گردیده است.

امتیازات دوران تحصیل

در زمان تحصیل پس از سه ماه فعالیت تحصیلی، در صورت موفقیت متعلم، مزایای ذیل به ایشان تعلّق می گیرد:

ـ شهریه

ـ بیمه درمانی

ـ معافیت تحصیلی

ـ و… .

مزایای بعد از فارغ التحصیلی

به فارغ التحصیلان این مجموعه، مزایای ذیل تعلّق می گیرد:

  1. پس از انجام مطلوب تعهّد خدمت تبلیغی، مدرک سطح ۲ علوم حوزوی و تبلیغ معارف اسلامی اعطاء می گردد.
  2. در صورت قبولی در مصاحبه ورودی هجرت بلندمدت، می توانند از این طریق به تبلیغ دین بپردازند.
  3. در صورت قبولی در آزمون کارشناسی ارشد تبلیغ (سطح ۳)، می توانند به تحصیل در مقاطع بالاتر ادامه دهند.

 «معاونت آموزش حوزه علمیه سفیران هدایت یاسوج»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *