پزشکی وسلامت

۱۲ غذای کلاژن ساز!

۱۲ غذای کلاژن ساز! (بخش دوم)

۱۲ غذای کلاژن ساز: در مقاله قبل به معرفی ۷ غذای کلاژن ساز که به بهبود سلامت پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک کمک می نماید، پرداختیم در ادامه با ما همرا باشید تا با سایر این ۱۲ غذای کلاژن ساز آشنا شوید.

۸- سبزیجات برگ سبز

  • ویتامین C موجود در این سبزیجات به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.
  • از جمله این سبزیجات برگ سبز می توان به اسفناج، کلم پیچ و … اشاره نمود.
  • ترکیبات موجود در این سبزیجات برای تولید کلاژن نوع I، که به عنوان یکی از مهمترین و فراوان ترین کلاژن ها می باشد مورد نیاز است.

۹- انواع لوبیا

  • لوبیا از جمله مواد غذایی با پروتئین بالا هستند.
  • به سبب این پروتئین بالا، حاوی اسیدهای آمینه لازم برای سنتز کلاژن می باشند.
  • همچنین سرشار از مس بوده که از جمله مواد مغذی برای تولید کلاژن است.

۱۰- بادام هندی

  • بادام هندی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده و پروتئین بالا است.
  • بادام هندی، مقدار قابل توجهی ویتامین C دارد که برای تولید کلاژن ضروری می باشد.
  • همچنین سرشار از مس و آهن است که برای کلاژ سازی بسیار مفید است.
  • حاوی ویتامین A و E است که باعث افزایش تولید کلاژن شده و از ایجاد چروک در پوست صورت جلوگیری می کند.

۱۱- گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی به عنوان یکی از ۱۲ غذای کلاژن ساز و از منابع پنهان ویتامین C محسوب می شود.
  • یک گوجه فرنگی متوسط می تواند ۳۰ درصد مواد مغذی مورد نیاز برای ساخت کلاژن را فراهم نماید.
  • همچنین حاوی مقادیر زیادی لیکوپن و آنتی اکسیدان می باشد که برای بهبود سلامت پوست بسیار موثر است.

۱۲- فلفل دلمه

فلفل دلمه رنگی سرشار از ویتامین C و کسپایسین می باشد که به عنوان مهمترین ترکیبات ضد التهاب محسوب می شوند و نقش مهمی در کاهش آثار پیری و چین و چروک صورت دارند.

۱۳- کاهش مصرف شکر سفید و کربوهیدرات تصفیه شده

  •  وقتی شکر میخورید یا از مواد غذایی که کربوهیدرات تصفیه شده بالایی دارند استفاده می کنید، آنها به سرعت به گلوگز تبدیل می شوند.
  • گلوگز که سطح انسولین را بالا می برد.
  • این افرایش انسولین سبب ایجاد التهاب در بدن می گردد که باعث تخریب کلاژن و ایجاد چین و چروک در پوست صورت می گردد.

۱۴- تخم کدو

کدوتنبل منبع خوبی از ویتامین های B مانند نیاسین، ریبوفلاوین، B6 و اسید فولیک است.

دانه کدو سرشار از ویتامین E می باشد که به عنوان پیش ساز کلاژن مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع
healthline
ترجمه و گردآوری
دکتر افسانه امین غفوری

منبع : پارسی طب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *