استاد دانشگاه امام صادق (ع)، بعد مردمداری و عملکرد حضرت نسبت به مردم و خدمت در همه ابعاد به جامعه و مردم را یکی از قابل توجهترین ویژگیهای این حضرت عنوان و اضافه میکند: در قران کریم در شان حضرت رسول(ص) اشاره شده که پیامبری برخاسته از بین مردم، دارای روح انسانی و همانند مردم است که به شدت با مردم ارتباط دارد.
علی محمد سلطانی در گفتو گو با خبرنگار ایسنا عمدهترین ویژگیهای شاخص پیامبر(ص) به ویژه خصلتهایی که در اجتماع همنشینان این حضرت همیشه نمود پیدا میکرده است را شامل خوشرویی، ملایمت و آسانگیری عنوان میکند و میگوید: این منشها به نحوی بوده که ایشان هرگز خشن، سنگ دل، پرخاشگر، بد زبان و عیبجو نبودند.
وی، ویژگیهای پیامبر(ص) را غیرقابل شمارش میخواند و با اشاره به حکایتی در این رابطه، میگوید: روزی یک یهودی نزد حضرت علی(ع) آمدند و از ایشان خواستار برشمردن صفات کریمه پیامبر(ص) شدند و حضرت در پاسخ به او گفتند؛ نعمتهای این دنیای با عظمت را برشمار! و در حالی که فرد از این امر عاجز ماند به او گفتند: “این دنیا و نعماتش در قران کریم کم و قلیل شمرده شده، پس چگونه حضرت محمد(ع) را که در نزد خداوند با عظمت و گسترده یاد شدهاند را میتوانم توصیف کنم؟”
سلطانی، راز محبوبیت حضرت رسول(ص) در بین جهانیان به ویژه مسلمانان را عشق و ایمان به محبوب دلها و عمل صالح، بیان و تصریح می کند: در قران کریم، آیهی « اِنَّ الَّذین آمَنوا و عَمِلوا الصالِحاتِ سَیَجعَل لَهُم الرَّحمن وُدّاً» موید این موضوع است و محبت پیامبر را در دلها قرار میدهد.
وی با تاکید بر ایمان، عشقورزی به حضرت دوست، ایمان و ارتباط با ابعاد عرفانی و عمیق با مردم به عنوان عوامل عمده و موثر در محبوبیت جهانی پیامبر اسلام(ص)، میگوید: پیامبر اسلام(ص) چنان محبوب دلها هستند که هر روز و شب بعد از هر نمازی درود و صلوات نثار شخصیت نورانی ایشان میشود.
وی ادامه میدهد: رنج و گرفتاری مردم به شدت موجب رنج و گرفتاری پیامبر(ص) میشد و ایشان غمخوار مردم بود و متاثر از سعادت و شادی مردم، شاد میشدند.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر این که مدیران جامعه اسلامی و کارگزاران نظام اسلامی برخاسته از خون شهدا باید از پیامبر(ص) الگو بپذیرند، عنوان میکند: جامعه به ویژه کارگزارن باید با الهام از زندگی و منش مردمی پیامبر(ص)، این الگوی پایدار را سرمشق عملکرد و ارتباط خود با خدا و مردم قرار دهند.