کره یا مارگارین کدام سالمتر است؟
در کشورهایی که گاوها از علف تغذیه میکنند، مصرف کره با کاهش چشمگیر خطر بیماری قلبی مرتبط است. در واقع این محصولا لبنی در این قالب دارای ویتامین K2 و اسیدهای چرب امگا۳ بیشتری بوده و هر دوی اینها به طور شاخصی برای قلب مفید هستند.
مارگارین در قالب جایگزینی برای کره استفاده شده و از روغنهای گیاهی و یا روغن کانولا، روغن میوه نخل و نمک سویا و سایر ترکیبات به دست میآید. برخی از انواع مارگارین تنها روی برخی محصولات مالیده شده و برای پخت و پز کاربردی ندارد.
جزئیات غذایی کره:
یک قاشق غذاخوری کره، حاوی ۱۰۰ کالری، ۱۲ گرم چربی و ۷ گرم چربی اشباع شده، نیم گرم چربی غیراشباع، ۳۱ میلیگرم کلسترول، صفر گرم کربوهیدرات و صفر گرم شکر است. کره به راحتی از خامهی پاستوریزه ساخته میشود. در کشورهایی که گاوها از علف تغذیه میکنند، مصرف کره با کاهش چشمگیر خطر بیماری قلبی مرتبط است. در واقع این محصولا لبنی در این قالب دارای ویتامین K2 و اسیدهای چرب امگا۳ بیشتری بوده و هر دوی اینها به طور شاخصی برای قلب مفید هستند.
انواع مارگارین
-مارگارین قالبی سخت
یک قاشق از این مارگارین حاوی ۸۰ تا ۱۰۰ کالری، ۹ تا ۱۱ گرم چربی، ۲ گرم چربی اشباع شده ، ۱.۵ تا ۲.۵ گرم چربی غیراشباع، صفر گرم کلسترول، صفر گرم کربوهیدرات و صفر گرم شکر است.
-مارگارین سبک
این ماگارین نسبت به مارگارینهای سنتی حاوی درصد بیشتری آب است که باعث میشود کالری و چربی آن کمتر باشد. در کل، این مارگارین حاوی ۴۰ کالری، ۵ گرم چربی، ۱ تا ۱.۵ گرم چربی اشباع شده، صفر گرم چربی غیراشباع، صفر گرم کلسترول، صفر گرم کربوهیدرات و صفر گرم شکر است.
-مارگارین همراه با استروئیدهای گیاهی
مارگارین همراه با استروئیدهای گیاهی حاوی ۷۰ تا ۸۰ کالری، ۸ گرم چربی، ۲.۵ گرم چربی اشباع شده، صفر گرم چربی غیراشباع، صفر گرم کلسترول، صفر گرم کربوهیدرات و صفر گرم شکر است. استروئیدهای گیاهی ترکیباتی گیاهی هستند که ساختارشان شبیه کلسترول است. به خاطر همین، برای جذب در بدن با کلسترول در رقابتاند و باعث میشود میزان جذب کلسترول کاهش یافته و در نتیجه کلسترول خون کم شود.
(منبع: shape)