زندگینامه عالم جلیل القدر محی الدین الهی قمشه ای:
با سلام و تشکر به خاطر بازدید از این مطلب …این مطلب صفحه ای چند از زندگینامه محمد مهدی محی الدین اللهی قمشه ای است.ایشان در سال 1318هجری قمری در اصفهان در جمع خانواده ای متدین دیده به جهان گشودندمحل تحصیل این بزرگ مرد اصفهان ومشهدبودکه در این دوران پر فراز ونشیب نزد اساتید ارزشمندی چون حضرات ملا محمد هادی قمشه ای ،شیخ محمد حکیم خراسانی ،آقا حسین فقیه خراسانی و…….علم آموزی کردند.
در دیوان اشعارش روح تولی به ساحت مقدس ائمه اطهار علیهم السلام وذوق لطیف و مشرب عرفانی او مشهود است.به خلوت شب و بیداری سحر بسیار انس داشت که قسمت اعظم غزلیاتش در این باب است.ایشان در عظمت شان نهج البلاغه چنین فرمودند))برویم بهشت،نهج البلاغه را خدمت امیر المومنین علیه السلام درس بخوانیم تا بفهمیم آن حضرت چه فرموده است))
زمانی که ایشان کسالتی داشتند عرض کردند((خدایا توسط جبرئیلت چند عدد لیمو برای من برسان))وهنوز چند لحظه ای نگذشته بود که پیر مردی دق الباب کردو ده تا لیمویدرشت و خوش عطر آورد و گفت ((بفرمایید)).
یک بار ایشان برای حج مشرف شده بود،در صحرا از تشنگی بی طاقت شد.سیدی آمد ظرف آبی به ایشان.آیت الله الهی قمشه ای به آن سید گفت ((آبی به این شیرینی و خنکی نخورده بودم))وقتی سیراب شد،آن سید بقیه آب را به سر و صورت او ریخت وقتی سر را بلند کرد آن سید راندید.
آیت الله حسن زاده آملی در مورد ایشان می فرماید((از اول تا آخر کلیات دیوانش و در همه آثارش یک کلمه لغو نمی یابی ،از فاتحه تا خاتمه شور و نوا سوز و گداز است. خدا گواه است که محضرش نیز چنین بود. بیش از ده سال با او حشرونشر داشتم یک کلمه ناروا و یک جمله بیهوده از او نشنیدم))
آیت الله بروجردی که خود در تفسیر قرآن تبحر داشت در مورد ترجمه ایشان می فرماید((هیچ ترجمه ای را با ترجمه آقای الهی قمشه ای مقایسه نکنید،کاری که ایشان کردند فوق العاده است))
این عالم ربانی سرانجام در سال 1393هجری قمری چهره در نقاب خاک پوشید.روحش شاد راحش پررهرو باد… ایشان زندگی سراسر رحمت خود را صرف تعلیم وتعلم در راه دین کردند و در این راه از هیچ چیز دریغ نکردند…از جمله شاگردان ایشان حضرات :محمد رضا ربانی،حسن حسن زاده آملی ،عبدالله جوادی آملی و…..هستندواز جمله آثار تالیفی ایشان
:ترجمه قرآن کریم،حکمت الهی عام وخاص،شرح قصوص الحکم فارابی،دیوان حکیم الهی….
منبع:کتاب افلاکیان خاک نشین
نویسنده:یاس کبود