چگونه نابغه ی کامپیوتر باشیم: کار با سیستم عامل ها و نرم افزارهای مخلتف
برای تبدیل شدن به یک نابغه یا به اصطلاخ خودمانی تر مخ کامپیوتر نیازی نیست که حتماً به سراغ تحصیلات دانشگاهی رفته یا به شرکت در کلاس های مختلف بپردازید بلکه تنها باید با راه اصولی آن را بشناسید. برای اینکه یک نابغه ی کامپیوتر باشید نیاز است که به ترتیب بر روی موضوعات مختلفی علم و به خصوص تجربه کسب کنید. اولین گام، آشنایی و یادگیری مبانی سخت افزار بود که در مطلب پیشین خود به صورت کامل درباره آن با شما صحبت کردیم. اما گام بعدی کار با سیستم عامل ها و نرم افزار های گوناگون می باشد. اگر یک دوست اهل کامپیوتر داشته باشید حتمآً تاکنون برایتان پیش آمده وی از نرم افزار هایی صحبت کند که تاکنون به گوش شما هم نخورده و یا اینکه اصطلاحاتی را به کار ببرد که برایتان نا آشنا به نظر می رسد. بنابراین بعد از بحث سخت افزار مهم ترین کاری که باید انجام دهید این است که اطلاعات نرم افزاری خود را هم افزایش دهید. چگونه؟ ما اینجا هستیم تا قدم به قدم شما را در این مسیر راهنمایی کنیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
اگر هنوز مطلب نخست ما درباره تبدیل شدن به یک نابغه کامپیوتر را مطالعه نکرده اید پیشنهاد می کنیم ابتدا به مطالعه ی آن بپردازید :
۱) تفاوت سیستم عامل های مختلف با یکدیگر را یاد بگیرید. از سیستم عامل های پر کاربرد امروزه می توان به ویندوز، مک او اس، لینکوس، کروم او اس و… اشاره کرد. به سراغ وبسایت های رسمی این سیستم عامل ها رفته و ویژگی های مختلف شان را بشناسید. سپس به جستجو در بلاگ ها یا انجمن های معتبر گشته و نظر کاربران و افراد متخصص را درباره تفاوت سیستم عامل ها جویا شوید. با این کار می توانید دید بهتری نسبت به کاربرد هر سیستم عامل پیدا کنید. به عنوان مثال به موارد زیر توجه کنید :
- ویندوز (Windows) یکی از سیستم عامل های محبوب است که به صورت پیش فرض بر روی اکثر کامپیوترهای شخصی نصب می گردد. این سیستم عامل همچنین برای کامپیوترهای اداری و سرورها نیز به کار می رود. ویندوز یکی از بهترین گزینه ها برای کاربران خانگی و همچنین گیمرهای حرفه ای است.
- مک او اس ده (Mac OS X) همواره به عنوان شفافیت و زیبایی شناخته شده است. این سیستم عامل در میان هنرمندان به خصوص افرادی که با ویرایش عکس، ویدیو و موسیقی سر و کار دارند بسیار محبوب می باشد. البته همانطور که می دانید مک او اس بر روی سخت افزارهای کمپانی اپل قابل اجرا خواهد بود هر چند که امروزه می توان آن را به صورت مجازی بر روی سایر سیستم ها نیز اجرا نمود.
- لینوکس (Linux) که عطر و بویی از سیستم عامل یونیکس (Unix) را با خود به همراه دارد بیشتر مناسب کاربران حرفه ای کامپیوتر و برنامه نویسان است. این سیستم عامل عموماً رایگان می تواند تا حد زیادی سفارشی سازی گردد و از امنیت بالایی هم برخوردار است. اساساً شما می توانید از لینوکس بر روی انواع دستگاه ها بهره ببرید.
- کروم او اس (Chrome OS) یک سیستم عامل نسبتاً ساده می باشد که برای کروم بوک های کمپانی گوگل طراحی گردیده است. این سیستم عامل بیشتر برای کاربران عمومی و آنهایی که زیاد با اینترنت سر و کار دارند مناسب است.
۲) از هر فرصتی برای کار یا به صورت عامیانه بازی کردن با سیستم عامل های مختلف استفاده کنید. برای اینکه تبدیل به یک نابغه کامپیوتر شوید نیاز است تا تجربه کار با انواع سیستم عامل ها و نرم افزار ها را داشته باشید.
- اگر در یک اداره یا کتابخانه سیستمی را مشاهده کردید که دارای سیستم عاملی به غیر از سیستم عامل مورد استفاده توسط خودتان بود فرصت را غنیمت شمارید. همچنین اگر در دست دوستانتان لپ تاپی با چنین سیستم عامل هایی مشاهده کردید از آنها درخواست کنید تا چند لحظه ای به شما اجازه کار با لپ تاپ شان را بدهند.
- کارهای مشابهی همچون مرور وب، پخش ویدیو، تنظیمات و… را بر روی سیستم عامل های مختلف نظیر ویندوز، لینوکس و مک انجام داده و به تفاوت آنها دقت کنید.
۳) به کاوش سیستم عامل مورد استفاده در کامپیوتر خود بپردازید. هر دو سیستم عامل مک و ویندوز دارای پنل سیستمی هستند که به شما امکان مشاهده جزئیات کامپیوترتان را می دهند. به گشت و گذار در این اطلاعات پرداخته و مواردی حائز اهمیت را به خاطر بسپارید.
- بدین منظور در ویندوز می توانید به بخش کنترل پنل (Control Panel) مراجعه کنید. برای این کار می توانید کلیدهای ترکیبی Windows + S را فشار دهید تا بخش جستجو باز شده و به تایپ عبارت Control Panel بپردازید. حال می توانید به سراغ بخش های مختلف موجود در کنترل پنل رفته و اطلاعات خود را افزایش دهید.
- برای مشاهده تنظیمات سیستمی (System Preferences) در مک نیز بر روی منوی اپل در سمت چپ صفحه کلیک کرده و سپس گزینه ی System Preferences را انتخاب کنید.
۴) به نصب نرم افزار های جدید و مختلف بپردازید. اگر برای نخستین بار است می توانید از یک چیز ساده شروع کنید. به عنوان مثال به نصب یک مرورگر وب جدید بپردازید. اگر حرفه ای تر هستید می توانید نصب لینوکس را امتحان کنید. لینوکس یک سیستم عامل رایگان و بسیار محبوب در بین مخ های کامپیوتری است که بر روی هر نوع دستگاهی نیز قابل نصب خواهد بود. جامعه ی کاربران لینوکسی نیز آنقدر زیاد هست که در صورت بروز هرگونه مشکل می توانید به پیدا کردن پاسخ خود در اینترنت بپردازید.