درایو های ریکاوری یا Recovery Drive ها یک ابزار اساسی در ویندوز است که در مواقع بروز مشکل میتواند به خوبی شما را کمک رسانی کند..
در ویندوز ۱۰ ابزاری به نام Recovery Media Creator که تقریبا مانند همان برنامه ای است که در ویندوز ۸ هم دیده می شد. در این مقاله از این ابزار استفاده می کنیم و یک دیسک ریکاوری بر روی سی دی یا حافظه فلش راهندازی می کنیم.
شروع کار
در قسمت سرچ استارت ویندوز یا در محیط مترو Create a recovery drive را تایپ کنید
یا می توانید برای باز کردن از روش دیگری استفاده کنید ، کنترل پنل را باز کرده و سپس به قسمت Recovery بروید و بعد آن روی “Create a recovery drive” کلیک کنید
و در ویندوز ۸ مانند عکس زیر
بعد از کلیک یک پیام UAC (کنترل اکانت کاربر) ظاهر می شود که از شما درخواست خواهد شد اگر شما اجازهمیدهید Recovery Media Creator توانایی ایجاد تغییرات روی رایانه ی شما را داشته باشد.
بر روی گزینه yes کلیک کنید تا وارد محیط برنامه شوید.
چگونه درایو ریکاوری را بسازیم
در حال حاضر، پنجره Recovery Media Creator باز می شود.اطلاعات مختصری در مورد آنچه در آن است و چه می کند نشان می دهد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر از هر ویندوزی استفاده می کنیدباید از ریکاری برای همان ویندوز استفاده کنید ،مثلا از ریکاوری ۶۴ بیتی برای ویندوز ۶۴ بینی
توجه: برای نسخه ویندوز ۳۲ بیتی شما نیاز به یک درایو ریکاوری با حداقل ۴GB فضا و برای ویندوز ۶۴ بیتی شماحداقل ۸GB نیاز دارید.
همچنین، شما یک چک باکس “Backup system files to the recovery drive” را می بینید. اگر شما آن را فعال کنید، این گزینه را تمام فایل های سیستم خود را بر روی هارد بازیابیکپی می کنید و اگر انتخاب نکنید فقط فایل های پایه ای و اساسی سیستم برداشته می شود.
در صفحه بعد از شما یک فضا برای ریختن اطلاعات درایو ریکاوری می خواهد. بهتر از از فلش خود استفاده کنید! زیرا قابلیت بوت شدن را نیز دارند(بوت کردن فلش##) و دیگر نیاز به رایت یک دی وی دی ۸ گیگابایتی ندارید!
در این صفحه پیامی مشاهده میکنید که اخطار می دهد تمامی فایل های درایو انتخاب شده در صفحه قبل از بین خواهند رفت.
با کلیک بر روی Create فایل های مربوطه روی فلش ریخته می شوند و از این فلش در مواقع بوت میتوانید استفاده کنید.