حسین رضایی زاده متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در خصوص انجام حجامت گفت: در طب سنتی، حجامت به معنای بادکش کردن است و در برخی موارد خون توسط سوزن یا تیغ از محل خارج می‌شود. خون سطح پوست با خون درون رگ‌ها متفاوت است ولی این موضوع به معنای کثیف بودن خون زیر پوست نیست بلکه باید گفت خون گرفتن از هرنقطه‌ای از بدن واکنش آن نقطه را در پی دارد و انجام حجامت سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند.

وی افزود: حجامت برای درمان برخی از بیماری‌ها مثل درمان جوش صورت و پرفشاری خون به کار می‌رود اما هنوز مکانیسم عمل آن مشخص نشده است.

رضایی زاده عنوان کرد: در خصوص انجام حجامت در جامعه افراط زیادی صورت گرفته است و تبلیغات کاذب فراوانی در این زمینه وجود دارد، در طب ایرانی و منابع مکتوب طب سنتی حجامت یک اقدام مداخله درمانی است که برای درمان برخی از بیماری‌ها و در برخی از افراد به کار می‌رود. بنابراین تبلیغاتی با عناوین حجامت برای همه، حجامت در فصل یا ماه مشخص و… فقط روشی برای گمراه کردن افراد است.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران توضیح داد: باید به این نکته مهم توجه داشت که انجام حجامت برای کودکان زیر دوسال و افراد بالای پنجاه سال ممنوع است.

وی در پایان گفت: بانوان نیز باید در دوران قاعدگی از انجام حجامت خود‌داری کنند همچنین انجام حجامت برای خانم‌هایی که با کم‌خونی مواجه هستند به هیچ وجه توصیه نمی شود. متاسفانه این موضوع در جامعه در حالی که از نظر طب اسلامی نیز استدلال روایی ندارد در حال رواج است. حجامت در مواردی خاص و آن هم با تشخیص باید انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *