از دیرباز تاکنون آسیبهای اجتماعی نقش بسزایی در گسست بافتهای اجتماعی هر منطقهای داشته، بهطوری که کمتوجهی و سهلانگاری در آن آثار جبرانناپذیری دارد.
امروزه جامعه هدف آسیبهای اجتماعی توده مردم بهخصوص جوانان این مرزوبوم است که تأخیر در رفع و دفع این آسیبها گناهی است نابخشودنی!
یکی از آسیبهای اجتماعی که استان کهگیلویه و بویراحمد با آن مواجهه هست بحران خودکشی است، بحرانی که باعث شده استان ما از سایر استانهای دیگر از این حیث متمایز باشد.
اولین گام در مواجهه با معضلات اجتماعی، ریشهیابی و آسیبشناسی واقعبینانه آنهاست تا بتوان با شناخت و آگاهی بیشتر به جنگ این معضلات رفت و نسبت به رفع خطرات آن اهتمام جدی داشت.
از دیدگاه کارشناسان دلایل زیادی باعث بروز این بحران میشود ازجمله اختلالات روحی روانی، افسردگی، عدم تحمل در برابر مشکلات، شکست عشقی، احساس پوچی و بیهدفی، شرایط نامساعد اقتصادی، معضلات زندگی شهری، ضعف بنیه اعتقادی که هرکدام بهتناسب در بروز این بحران نقش دارند.
بهزعم کارشناسان خودکشی بیشتر از آنکه دلایل فردی داشته باشد، دلایل اجتماعی دارد که این امر تلاش مضاعف عوامل ذیربط را میطلبد.
با عنایت به اینکه معضل خودکشی بیشتر در رده سنی نوجوانان و جوانان اتفاق میافتد، یکی از بهترین راههای پیشگیری از این پدیده شوم، ورود خانوادهها برای مقابله با این معضل اجتماعی است.
اساساً ارتباط بیشتر خانوادهها با فرزندانشان برای خروج از انزوا خواهی، افسردگی، فردگرایی فرزندان نقش مهمی در برونرفت از این پدیده شوم دارد.
با توجه به رشد نامتعارف آسیبهای اجتماعی ازجمله اعتیاد، طلاق، خودکشی، بیکاری، فقر و… در استان کهگیلویه و بویراحمد، از مسئولین ذیربط تقاضا میشود نسبت به پیشگیری از این معضلات دامنگیر اجتماعی همت مضاعف داشته باشند و در این رابطه تلاشها محدود و معطوف بهصرف برگزاری جلسات و همایشها نشود.
امروزه استان ما بیشازپیش درگیر این معضلات شده و آمارهای رسمی نشان از رشد این فجایع در استان ما دارد که این سنگینی مسئولیت مسئولان را میرساند.
باشد که در این زمینه اقدام عملی جهت برونرفت از این معضل حاصل شود و همگان شاهد ریشهکن شدن این آسیبها در استانمان باشیم.
انشاء الله