این روزها داشتن دندانهای سفید و براق از دغدغههای اکثر افراد است. در اینجا ما غذاهایی را به شما معرفی میکنیم که میتوانند انجام این کار را برایتان سادهتر کنند.
۱.توت فرنگی
دکتر اروین اسمیگل، نماینده انجمن زیبایی دندان در آمریکا میگوید، درست است که توت فرنگی قرمز است، اما مالیک اسید، مهمترین جزء این میوهی تابستانی، نقش یک ماده قوی برای از بین بردن رنگ روی سطح دندانها را بازی میکند.
توتفرنگیهای تازه و آبدار در هر غذایی طعم فوقالعادهای دارند: سالاد، دسر، صبحانه و … و همه جا میتوان آن را تهیه کرد. پس خوردن روزانه مقداری از آن هم ساده و هم دلچسب است.
۲.تخمه و آجیل
دکتر متیومسینا، عضو انجمن زیبایی دندان آمریکا میگوید، جویدن این خوراکیهای ساینده و سخت، پلاکها و لکهها را از سطح دندان پاک میکند. به عنوان میان وعده، بعدازظهرها چند دانه بادام بخورید، آنها سرشار از پروتئین چربی سالماند و دندانهایتان را مثل مروارید سفید میکنند.
۳.پیاز
اگرچه این محصول به خاطر بوی بدش بدنام است،اما میتواند برای دندانها بسیار مفید باشد. دکتر مسینا میگوید پیاز به دلیل بیرنگ بودنش هیچ لکی روی دندان ایجاد نمیکند. به علاوه بعد از خوردن آن، به احتمال زیاد مسواک میزنید که صد در صد به داشتن دندانهای سفیدتر کمک میکند.
۴.سیب
شاید صدایی که موقع گاززدن این میوهی سفت میشنوید آزاردهنده باشد، اما تردی آن لثه را تقویت میکند و آب فراوان موجود در آن، تولید بزاق در دهان را افزایش میدهد، اجتماع باکتریها را که سبب بوی بد دهان و پلاک دندانها میشود، پراکنده و خنثی میکند.
۵.جوش شیرین
یک مسواک بردارید و دندانهایتان را با این ترکیب معمولی مسواک بزنید. دکتر مسینا میگوید: جوش شیرین مثل یک سفیدکنندهی واقعی عمل میکند و سدیم که در واقع گونهای نمک است مثل یک ساینده عمل میکند و پلاکها و لکهها را از روی سطح دندان به تدریج پاک میکند.
۶.کرفس و هویج
به گفتهی دکتر اسمیگل، مقدار آب بالای موجود در این دو نوع سبزی، آنها را به مادهای عالی برای کمر، سلامتی و همچنین سفیدی دندانها، تبدیل میکند. کرفس و هویج بزاق دهان را تحریک میکنند که این کار به شستن باقی ماندهی غذا در دهان و تقویت لثهها نیز کمک میکند.
۷. کلم بروکلی
دکتر مسینا میگوید برخلاف لبو و زغال اخته، این سبزی ترد به دندانها نمیچسبد و باعث ایجاد لکههای بدمنظره روی دندانها نمیشود. کمی بروکلی خام را با ناهار بخورید. این گلهای کوچک سطح دندانها را تمیز میکنند و میتوان از آن به عنوان یک مسواک مختصر و طبیعی نیمروزی استفاده کرد.
۸.پنیر
پنیرهای سفت،این تکههای کوچک خوشمزه در ظرف پیشغذا، سرشار از کلسیم است که دندانها و لثهها را تقویت میکند. به علاوه اغلب پنیرها تقریبا بیرنگ هستند که به این معنی است که باعث ایجاد لک روی دندان نمیشوند.
۹.پرتقال
این میوهی خوشرنگ حاوی اسیدی است که اگر به مقدار زیادی مصرف شود، میتواند باعث ساییدن مینای دندان و سفیدترشدن آن بشود. اما ما توصیه نمیکنیم به خاطر داشتن لبخندی زیباتر یک سبد پر از پرتقال ببلعید، فقط هرازچندگاهی با خوردن یک پرتقال آبدار میتوانید به سفیدشدن دندانهایتان کمک کنید.
۱۰.آب
دکتر اسمیگل میگوید، در طول روز یک عالم آب بنوشید تا دهانتان را هیدرات نگه دارید و دندانهای درخشانتری داشته باشید. او همچنین میگوید بعد از خوردن خوراکیهای سیاه و حاوی رنگدانه حتما آب بنوشید تا از ایجاد لک روی دندانهایتان جلوگیری کنید. اگرچه آب، از اسیدیتهی دهانتان میکاهد که باعث آسیب رساندن به مینای دندان است،دکتر اسمیگل هشدار میدهد که جذب آبهای گازدار نشوید، چون پتانسیل بیشتری برای ساییدن مینای دندان و آسیبرساندن دارند.
۱۱.گلابی
دکتر اسمیگل خوردن گلابی را برای خنثی کردن باکتریهای مزاحم که باعث ایجاد بو و لک روی دندان میشوند، توصیه میکند. این میوهی شیرین و خوشمزه باعث افزایش تولید بزاق دهان، شستن باقی ماندهی غذاها و در نتیجه تمیز و درخشان شدن دندانها میشود.
۱۲.شیر و ماست
این محصولات لبنیاتی بهترین غذا برای سلامت دندان به شمار میروند. کلسیم بالای آنها باعث تقویت دندانها و سلامت و سفیدی بیشتر مینای دندان میشود. اما مراقب باشید همهی غذاهایی که مقدار کلسیم زیادی دارند (مثل اسفناج با رنگدانههایش که باعث کدر و لکهدار شدن دندان میشود) چنین تاثیر مشابهی ندارند. به عنوان میانوعده میتوانید ماست چکیده بخورید یا چند ساعت بعد از شام شیرینی و یک لیوان شیر سرد میل کنید تا به آن درخشندگی که میخواهید برسید.