انار یکی از میوه های بهشتی است…..
این نوع میوه غالبا در شب یلدا طرفداران بسیاری پیدا می کند…
انسان همیشه منتظر معجزه ای از پروردگارش بوده، غافل از این که قرآن سراسر معجزه است. خداوند متعال در هر فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از آن میوه ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.
انار (نام علمی: Punicagranatum) یکی از میوه های درختی است که دانههایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگهایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
انار بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شدهاست. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگترین تولیدکنندهٔ انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کنندهاست.
در ایران، شهرستانهای ساوه ؛نیریز،کوه دشت بهترتیب بزرگترین تولیدکنندگان انار هستند.
انار در رنگهای مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی میتواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه میشود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را میتواند تحمل کند
حال بگزارید از دید پزشکان و متخصصان تغذیه به بررسی خواص انار بپردازیم:
1) پوست و ریشه انار ضد کرم
2) انار معتدل، مقوی، ملین، ادار آور و ضد تشنگی
3) اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود.
4) کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
5) انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
6) انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را باز می کند (میوه مخصوص خوانندگان و مداهان)
7) انار شیرین خارشهای بدن را تسکین می دهد.
8) انار باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
9) مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین
10) کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
11) جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
12) جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش مفید است.
13) رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
14) اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می کند.
15) خوردن انار غم و اندوه را از بین می برد.
16) کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می رود.
17) خانمهای حامله اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می رود.
18) برای از بین بردن ترشحات ساده قاعدگی (پریودی) یا همان زنانگی از دمکرده گل انار استفاده می شود.
19) برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه توصیه می شود. برای کسانی که بواسیر دارند نیز مفید است.
20) کسانی که کرم دارند پوست انار بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
21) کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده کنند.
22) دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می نماید.
23) برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است. اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
24) کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
25) جوشانده پوست انار جهت ترشحات سفید خانم ها مفید است.
26) از ترکیب گلهای له شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود.
27) اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند.
28) جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون ریزی لثه می باشد.
29) بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گل پر است.
30) انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
31) برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار استفاده می شود
32) پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
33) عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
34) گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است. در ضمن به جای گل ما می توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم.
35) انار دفع کننده مضرات دخانیات می باشد.
36) کسانی که می خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
37) خوردن انار مستی را رفع می کند
38) انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
39) امام صادق (ع) می فرمایند: بخورید انار را با پرده های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
40) حضرت علی(ع) می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
41)اینمیوه از نظر ارزش غذایی،حاوی مقادیر فراوانی آنتی اكسیدان بوده كه در مقایسه با مواد غذایی مانند چای سبز،درصد قابل توجهی است.تركیبات آنتی اكسیدانی موجود در انار،از ایجاد اختلالات DNA و ابتلا به نقص ژنتیكی پیشگیری میكند.
از بین بردن رادیكالهای آزاد موجود در بدن از خواص آنتیاكسیدانهای موجود در انار بوده كه در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد.
42)قلب و عروق
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه آب انار از تنگ شدن رگهای عروقی و بسته شدن آن پیشگیری میكند. به عقیده محققان، مصرف روزانه یك لیوان آب انار به مدت سه ماه، گردش خون را به سمت قلب بهبود میبخشد و خطر ابتلا به حملات قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی كاهش میدهد.
43)آرتریت
آرتریت روماتوئید از جمله بیماریهای شایع زنان بویژه در دوره یائسگی است.پژوهشها نشان میدهد تركیبات موجود در دانه انار خاصیت ضد التهابی داشته و مانع از ایجاد آرتریت استخوانی میشود.
44)سرطان پروستات
پیشگیری از ابتلا به سرطان و كاهش خطر احتمال بازگشت دوباره بیماری در افرادی كه سابقه ابتلا به این بیماری را دارند از دیگر خواص مصرف انار است. آزمایشی كه روی 48 مرد مبتلا به سرطان پروستات انجام شد، نشان داد در افرادی كه در روز یك فنجان انار در وعده غذایی روزانهشان قرار داشت، روند رشد سلولهای سرطانی و پیشرفت بیماری كاهش یافت.علاوه بر این،آنتی اكسیدانهای موجود در عصاره انار،عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان محسوب میشود.
45)كاهش كلسترول
مصرف روزانه یك لیوان آب انار میزان كلسترول بد خون (LDL) را به میزان قابل توجهی كاهش میدهد. این آزمایشی است كه دانشمندان روی 700 زن و مرد مبتلا به كلسترول انجام داده و پس از آن دریافتند در افرادیكه روزانه انار مصرف میكنند،میزان كلسترول تا 50 درصد در مدت سه ماه كاهش پیدا میكند.
46)فشار خون
آب انار بهترین دارو برای افراد مبتلا به فشار خون به شمار میرود و توصیه متخصصان به افراد مبتلا به این بیماری،مصرف روزانه از این میوهاست.
انار سرشار از ویتامینهای مختلف بوده و مصرف یك عدد انار، 40 درصد از ویتامین ث مورد نیاز بدن و دیگر ویتامینها و مواد ضروری مانند ویتامین آ، نیاسین، ویتامین ای، فولیكاسید، فیبر و پتاسیم با مصرف این ماده غذایی تأمین خواهد شد.
47)دوران بارداری
مصرف انار در دوران بارداری نقش مهمی در تكامل ارگانهای بدن جنین و پیشگیری از تولد نوزاد نارس دارد.متخصصان مصرف روزانه این میوه را به زنان باردار توصیه میكنند.
48)سرطان سینه
پژوهشها نشان میدهد روغن موجود در هسته انار، حاوی تركیباتی است كه از سرطانی شدن سلولهای سینه، پیشگیری كرده و به تنظیم هورمونها كه نقش مهمی در كاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، كمك میكند.
49)ضد آفتابی مناسب
مطابق با تحقیقات انجام شده، تركیبات موجود در انار به بازسازی سلولهای آسیب دیده پوست ناشی از اشعه آفتاب كمك كرده و مصرف روزانه آن از حساسیت پوست در برابر نور آفتاب میكاهد.
پیشگیری از ازبین رفتن و شكستن رشتههای كلاژنی و الاستین پوست كه در اثر افزایش سن بیشتر میشود، از دیگر خواص انار است.دانشمندان كاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست را از خواص مصرف انار میدانند.
50)محافظت از دندانها
پیشگیری از تشكیل پلاكتهای دندانی و محافظت از لثهها با مصرف روزانه نصف فنجان انار تضمین میشود.
51)آلزایمر
آلزایمر از جمله بیماریهای دنیای امروز است كه مطابق با آمار، شمار مبتلایان به این بیماری روز به روز در حال افزایش است. پژوهشها نشان میدهد تركیبات موجود در انار،از زوال سلولهای مغزی پیشگیری كرده و افرادی كه در روز آب انار مینوشند،از توانایی ذهنی بهتری برای انجام كارهای روزانه برخوردار بوده و احتمال ابتلا به مشكلات شناختی و آلزایمر در مقایسه با افرادی كه كمتر از این میوه استفاده میكنند در آنان كمتر است.
52)پوكی استخوان
فیتو كمیكالهای موجود در آب انار،سطح هورمون سروتونین و استروژن خون را بالا برده و باعث افزایش احساس شادابی در فرد میشود.
تنظیم سطح هورمونها بویژه استروژن، در سلامت استخوانها مؤثر است و احتمال ابتلا به پوكی استخوان را كاهش میدهد.
نکاتی مهم درباره انار:
1) اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.
2) کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است. به طور کلی زیاده روی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
3) رب انار یبوست می آورد.
4) در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.
5) پوست آن سرد و خشک است.
6) انار شیرین طبیعت سرد، معتدل و کمی تر دارد.
7) انار ترش نیروی جنسی را کاهش می دهد.