چگونه ممکن است امام مهدی(عج) دارای عمری چنین طولانی باشد؟imagesLBU5TWP9

این امر از چند جهت قابل بررسی است:

دیدگاه علوم تجربی: عمر طولانی از نظر عقل ودانش بشری، امری غیرممکن نیست دانشمندان، با مطاله اجرای بدن، به این حقیقت رسیدن که ممکن است انسان سال های بسیار طولانی زنده بماند و حتی گرفتار پیری و فرسودگی هم نشود.

برنارد شاو می گویید:

 اصول علمی موردپذیرش همه دانشمندان بیولوژیست، این است که برای عمر بشر، نمی توان حدی تعیین کرد وحتی دیر زیستی نیز مسأله مرز ناپذیری است.(راز طول عمر امام زمان(عج)،ص13)

پرفسوراتینگرمینویسد: به نظر من با پیشرفت تکنیک ها وکاری که ما شروع کرده ایم، بشر قرن بیست ویکم خواهد توانست هزاران سال عمر کند.(مجله دانشمند،سال6،ش6،ص147)

بیان کتب وادیان آسمانی: عمر طولانی در گذشته تاریخ انسانها بارها تجربه شده است و در کتاب های اسمانی و تاریخی انسانهای زیادی با نام ونشان و شرح حال یاد شده اند که مدت عمر آنها بسیار دارزتر از عمر بشر امروز بوده است، برای نمونه چند مورد را بیان میکنیم:

1.در قران، آیه هست که نه تنها ازعمر طولانی بلکه از امکان عمر جاویدان خبر می دهد و آن آیه درباره حضرت یونس (ع) است که می فرماید: اگر او( یونس) در شکم ماهی تسبیح نمی گفت تا روز رستاخیزدر شکم ماهی می ماند.(صافات،144)

با توجه به این آیه شریف، عمربسیارطولانی (ازعصر یونس تا روزرستاخیز) که دراصطلاح زیست شناسان،عمر جاویدان نامیده میشود، برای انسان و ماهی از نظر قران کریم امکان پذیر است.

2.قران کریم در مورد حضرت نوح(ع) میفرماید:به راستی ما نوح را به سوی قومش فرستادیم پس950سال میان آنها درنگ کرد.(عنکبوت، 14)

آنچه در این آیه شریف آمده است مدت پیامیری آن حضرت است و براساس برخی روایت ها، عمر آن بزرگوار 2450سال طول کشیده است.

3. قران درباره حضرت عیسی(ع)می فرماید:

…هرگز او رانکشتند وبه دارنیاویختند، بلکه امر به آنها مشتبه شد…به یقین او رانکشتند،بلکه خداوند او را به سوی خود بالا برد خداوند، توانا وفرزانه است.(نساء،157و158)

همه مسلمانان به استناد به قران و احادیث فراوان معتقدند عیسی(ع) زنده و درآسمان ها است و هنگام ظهورحضرت مهدی (عج) فرود آمده،واو را یاری خواهد کرد.علاوه بر قران،در تورات و انجیل نیز سخن از درازعمر آن مطرح گردیده است.

در تورات آمده است:

… تمام ایام«آدم»که زیست ، 930سال بود که مرد…جمله ایام «انوش» 905سال بود که مرد… و تمام ایام «قینان»910سال بود که مرد…پس جمله ایام« متوشالح» 969سال بوده که مرد…

در انجیل عبارتی موجود است که نشانگر آن است که عیسی (ع) پس از به دار کشیده شدن،زنده گردیده و به آسمان رفته است و درروزگاری فرود خواهد آمد. و مسلم است که عمرآن بزرگوار2000سال بیشتر است.

قدرت الهی: گذشته ازاین که طول عمر، ازنظر علمی وعقلی پذیرفتنی است و در گذشته تاریخ، مواردبسیاردارد، در مقیاس قدرت بی نهایت خداود نیز قابل اثبات است.به اعتقاد همه پیروان ادیان آسمانی، تمام ذرات عالم در اختیار خاوند است وتأثیر همه سببها و علتها به اراده او بستگی دارد اگر او نخواهد سببها از تأثیر باز می ماندو نیز بدون سبب و علت طیعی ایجاد میکند و می آفریند. او خدای است که از دل کوه، شتری بیرون می آورد و ازآتش سوزنده را برابراهیم (ع) سرد و سلامت می سازدو دریا را برای موسی و پیروانش خشک می کند و آنها از میان دو دیوارآب عبور می دهد. آیا از این که به عصاره انبیاء و اولیا آخرین ذخیره الهی ونهایت آمال وآرزوی همه نیکان و تحق بخش وعده بزرگ قران را عمرطولانی بدهد، نا توان خواهد بود؟

چرا بیشتر یاران مهدی(عج) مرد است؟

پرسش از کم بودن تعداد زنان در مقایسه با مردان ، میان یاوران حضرت، حرف صحیحی نیست؛ چرا که یاوری، نه فقط به معنای جنگیدن و سلاح کشیدن است؛ بلکه یارو یاور واقعی، کسی است که با همه وجود، در خدمت امام و اهداف او باشد و آنچه را که حضرت از او می خواهد انجام دهد. درزمان غیبت و انتظار، به وظیفه یک منتظر واقعی آگاه باشد و آنچه را در این مدت بایسته است، انجام دهد ودر زمان ظهور، گوش به فرمان ومطیع دستورهای او باشد و امر اورا امتثال کند. مگر فاطمه زهراو زینب کبری(س)از یاران پیامبر و امام زمان خود نبودند؛ در حالی که جنگ ظاهری با اسلحه نیز نداشتند؟ هرکس به تاریخ بنگرد، به خوبی به نقش بارز و بی بدیل آنان در یاری رهبر خود پی می برد. یاری رهبر دررساندن پیام او و مکتبش، بسیار ارزشمند است و اصولا حرکتی فرهنگی، پایه و اساس است؛ چرا که اگریاری امام در بعد فرهنگی و تبیین معارف دین نباشد و مردم از اهداف ئ برنامههای امام آگاه نباشند، طبعا، برای کمک به گسترش فرهنگ و مکتب او، سلاح به دست نمی گیرند. زنان در این عرصه مهم می توانند ایفاینقشکنند و یاری امام خود را در حد اعلا، . اعلام و آشکارکنند.

همچنین درمواردی که یاری کردن مربوط به حالت جنگ و قیام و جهاد باشد، طبیعی است که مردان حضور فعال تر داشته باشند، چراکه خداوند باتوجه به ویزگی های جسمی و روحی زنان و مردان، وظایف و تکالیف را قرار می دهد و ویژگی ها ومشکلات جنگ به گونه ای است که نه با جسم زن سازگاری دارد و نه با روح او هم خوانی دارد؛ لذا وظیفه جهاد، از دوش آنان برداشته شد، مگردر ضرورت.

مسجد مقدس سهله در کوفه چگونه به نام امام زمان(عج) معروف شدو پیدایش آن براساس چه معیاری است؟

این مسجدمقدس قدمتی به اندازه آغاز زندگی انسان روی زمین دارد؛ زیرا درروایتی ،امام صاق(ع)می فرماید:خداوند پیامبریرا مبعوث نکرده، جز آنکه درمسجد سهله نماز گزارده است.(بحار الانوار،ج97،ص435).

مسجد سهله همیشه به صورت مسجد و دارای بنانبودهاست؛ اما مکان آن همیشه مورد توجه بوده است. ابان بن تغلب، می گوید :اماام صادق(ع) اطراف کوفه، در سه نقطه نماز خواند و فرمود: سومین محل، محل نزول قائم است.(کافی، ج4،ص435).

از این روایات معلوم میشود،آن نقطه، مسجد سهله بوده است. بسیاری ازپیامبران، در این مسجد اقامت داشته و فضیلت های فراوانی برای رفتن و عبات کردن درآن مسجد نقل شده است.

علت انتساب این مسجد به امام زمان به سبب وجود روایاتی است که درزیر به آنه اشاره می شود:

مسجد سهله، محل اقامت و منزل امام زمان (عج) بعد از ظهوراست.

مسجد سهله، منزل و محل اقامت دائمی امام زمان(عج) است.

مسجد سهله، محل بیت المال و محل تقسیم غنائم خواهد بود.

مسجد سهله، محل اقامت جانشینان امام زمان(عج) خواهد بود.

علاوه بر مواردبالا که در روایات متعدد آمده و مسجدسهله رامنسوب به امام زمان می کند، افرادی در مسجد سهله، به محضر امام زمان (عج) رسیده اند و توفیق ملاقات آن حضرت را یافته اند یا مورد عنایت آن بزرگوار قرار گرفته اند؛ بزرگانیمانند سید مهدیبحرالعلوم، ایت الله خویی و…

مسجد مقدس جمکران چگونه در قم به نام امام زمان (عج) معروف شد و پیدایش آن براساس چه معیاری بوده است؟

مسجد مقدس جمکران در قم، ازمساجد منسوب به امام زمان(عج)است که بنای تاریخی آن بر اساس آنچه از کتاب تاریخ قم نوشته شیخ حسن بن محمد بن حسن قمی معلوم میشود، به سال393 ق برمی گردد و قدمتی بیش از هزارساله دارد. درهمن کتاب سبب بنای این مسجد را فرمان امام زمان(عج) به شیخ حسن ین مثله جمکرانی بیان میکند.

جمکران، نام دهی درنزدیکی شهرقم است. شیخ حسن بن مثله ازافراد صالح ساکن این روستا بوده است که امام به او فرمان داد زمینی را که اکنون محل مسجد جمکران است، از دست فردی به نام حسن بن مسلم که بی اجازه در آن جا گشت می کرده بگیرد ودر آن محل ، مسجدی بنا کند و محل هزینه آن را نیز به اونشان داد.

 به این ترتیب، اولین بنای مسجد جمکران ساخته شدو خود امام زمان(عج) در همان فرمان ساخت مسجد ،اعمال آنرا نیز بیان داشت و فرمود:

به مردم بگوییدبه این مکان رغبت کنند و آن راعزیز شمارند. هرکس دو رکعت نماز در آن بخواند، مانند کسی است که در کعبه نماز خوانده است.

 

دیدگاهی در مورد “پرسش و پاسخ های مهدوی

  1. درودبر حصار:خیلی عالی بود موفق باشید…

  2. ضحی گفت:

    سلام آبجی مطلبتون عالی بود سپاس ..در پناه حق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *