مرحله اول: همه چیز را از هم جدا کنید
بهترین کار این است که همه چیز را از اول شروع کنید که شامل جدا کردن کابلها از پریز برق و در صورت امکان خود دستگاهها میشود. حالا باید کابلهای گره خورده به هم را از یک دیگر جدا کنید.
مرحله دوم: چندراهی برق را به میز یا دیوار متصل کنید
احتمالا یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید این است که بهترین مکان برای متصل کردن چند راهی برق خود را پیدا کنید، زیرا اکثر کابلهای برق شما در این مکان جمع میشود. اگر شما از یک میز متحرک استفاده میکنید که ارتفاع آن کم و زیاد میشود، بهترین مکان برای نصب چند راهی برق زیر سطح خود میز است. با این کار هم تا نهایت ممکن آن را پنهان میکنید و هم با تغییر ارتفاع میز چند راهی نیز جابجا میشود. خود کابلها نیز با این جابجایی ثابت باقی خواهند ماند.
مشکلی که در زمان انجام این کار ممکن است با آن مواجه شوید، ضخامت کم سطح میز است که در این صورت حتما باید از پیچهای کوتاه استفاده کنید تا در زمان نصب از سطح روی میز خارج نشوند. همچنین باید از یک تکه نوار چسب برای علامتگذاری ارتفاع پیچ روی مته استفاده کنید تا عمق زیاد دریل کاری باعث سوراخ شدن سطح میز نشود. اما اگر از یک میز معمولی استفاده میکنی، میتوانید چند راهی برق را به دیوار متصل کنید. هدف از این کار این است که با برداشتن چند راهی برق از روی زمین و قرار دادن آن در یک ارتفاع مناسب از انباشته شدن کابلها روی زمین جلوگیری کنیم.
برای نصب راحت چند راهی اغلب (نه همه) آنها حفرههایی در پشت خود دارند که شما میتوانید سر برجسته پیچ را درون آن جا دهید تا محکم به سطح متصل شود.
برای نصب چندراهی برق ابتدا فاصله بین سوراخها را اندازه بگیرید، سپس این فاصله را روی دیوار یا سطح میز علامت بزنید و پیچ را روی آن نصب کنید. پیچها را تا اندازهای بپیچید تا سر آن کمی بیرون بماند تا بتوانید چند راهی را به آن آویزان کنید. اگر بعد نصب چند راهی روی پیچ احساس کردید به خوبی محکم نشده است کمی پیچها را محکمتر کنید تا سرانجام بدنه چند راهی برق شما کاملا ثابت متصل شود.
مرحله سوم: کابلها را بستهبندی کرده و به پریز متصل کنید
در این مرحله شما باید تا اندازه امکان طول کابلها را کوتاه کنید تا آویزان نشده و ظاهر درهمریختهای پیدا نکنند. برای انجام این کار روشهای گوناگونی وجود دارد. شما میتوانید از بستهای کمربندی کوچک یا تسمههای نوار چسبی (شبیه به نمونههای تصویر بالا) استفاده کنید. بستهای کمربندی سادهتر، سریعتر و محکمتر نصب میشوند اما یک بار مصرف هستند و برای جدا کردنشان باید آنها را ببرید.
برای کوتاه کردن کابل آن را به اندازه لازم باز کنید، بعد اضافی آن را از قسمت وسط تا کرده و یک بست روی آن ببندید و یا مثل تصویر بالا آن را لوله کرده و محکم کنید. از هر روشی که استفاده میکنید باید این را در نظر داشته باشید تا طول کابلها تا اندازه ممکن کوتاه بوده و از دید پنهان باشند.
مرحله چهارم: هر کابل را برچسبگذاری کنید (اختیاری)
اگر دائما دستگاههای خود را از چند راهی برق جدا کرده و دوباره متصل میکنید، بهتر است به سر کابلها یک برچسب نصب کنید تا لازم نباشد برای تشخیص کابل دستگاه مورد نظر خود هر بار آنها را دنبال کنید.
برای انجام این کار همانند تصویر بالا یک نوار چسب کاغذی را به انتهای کابل متصل کرده و نام دستگاه متصل را با ماژیک روی آن بنویسید. با وجودی که این مرحله ضروری نیست اما در آینده میتواند شما را از سردرگمی نجات دهد.
از روشی استفاده کنید که مناسب حال شما است
در پایان، ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که نوع میز و همچنین تعداد و نحوه قرارگیری دستگاههای روی آن با یک دیگر متفاوت است؛ در نتیجه نمیتوان برای همه نوع استفاده از یک راهکار مرتب سازی یکسان استفاده کرد.
برای نمونه ممکن است شما مایل باشید از یک باکس پیش ساخته پنهان سازی کابل استفاده کنید که مسلما سریعترین و سادهترین روش انجام این کار است. اما اگر دوست ندارید کابلهای دردهم گره خورده داشته باشید، باید کمی بیشتر وقت بگذارید و همه چیز را از هم جدا کرده و هر کابل را در مسیر مخصوص به خود مرتب کنید. در نهایت فرقی نمیکند که از چه روشی برای مرتب کردن میز کار خود استفاده کنید، مهم این است که بدانید یک میزکار مرتب انگیزه بیشتری برای کار کردن به شما میدهد.