برخی اوقات پیش می آید که شما با آپدیت کردن ویندوز خود برای سیستم اشکال بوجود می آید یا ویندوز شما بارگزاری نمی شود یا دچار صفحه ی آبی مرگ (BSOD) می شوید. حالا چاره چیست؟ قبل از نصبب مجدد ویندوز، این آموزش را مطالعه کنید.
بهترین راه این است که شما همیشه ویندوز خود را آپدیت نگه دارید تا از ویژگی های جدیدی که مایکروسافت عرضه می کند استفاده کنید و با انجام اینکار ویندوز خود را از لحاظ امنیتی نیز بروز نگه دارید.
اما در این بین نیز گاهی پیش می آید که با نصب یک آپدیت سیستم شما دچار مشکل می شود. اما چون مزایای این کار از معایبش بیشتر است پس تا جایی که امکان دارد ویندوزی آپدیت داشته باشید.
گام اول : رفتن به حالت ایمن (Safe Mode)
در حالت ایمن (Safe Mode) ویندوز، ویندوز تنها فایل های ضروری برای بالا آمدن خودش را بارگزاری می کند و از اجرای فایل های غیرضروری اجتناب می کند. برای رفتن به حالت ایمن (Safe Mode) ویندوز در ویندوز ۷ کافی است قبل از آمدن لوگوی بوت ویندوز مرتبا کلید F8 را بزنید تا گزینه هایی برای شما نمایش داده شود و از بین آنها Safe Mode را انتخاب کنید. برای حالت ایمن (Safe Mode) در ویندوز های ۸ و ۱۰ نیز می توانید از آموزش زیر استفاده کنید.
آموزش رفتن به حالت ایمن (Safe Mode)
پاک کردن فایل های آپدیت ویندوز
پس از رفتن به حالت ایمن (Safe Mode) ، وارد پنجره ی Programs and Features شوید و سپس در ستون کناری پنجره بر روی گزینه ی نمایش آپدیت های نصب شده (View installed updates) کلیک کنید.
می بینید که فایل های آپدیت نصبی برای شما به نمایش در می آید فایل مشکل زا را پیدا کرده و آن را پاک کنید.
اگر شما مطمئن نیستید که کدامین فایل آپدیت موجب مشکل شده اند، می توانید با انتخاب تاریخی که این مشکل برای شما بوجود آمده است ، این فایل ها را تشخیص بدهید. برای انتخاب تاریخ کافی است تا بر روی فلش کوچکی که در کنار گزینه ی نصب شده در (Installed On) را بزنید تا یک پنجره ی تاریخ برای شما باز شود و تاریخ مورد نظر خود را پیدا کنید.
بخش جایگزین : استفاده از System Restore
اگر شما به هر دلیلی موفق به رفتن به حالت ایمن (Safe Mode) یا پاک کردن فایل های آپپدیت نشدید، می توانید از System Restore برای رفع مشکل خود استفاده کنید.
اگر از ویندوز ۷ یا ویستا استفاده می کنید شما میتوانید با استفاده از همان کلید F8 ویندوز و رفتن به Safe Mode و با استفاده از ابزار های داخل ویندوز این کار را انجام دهید اما رفتن به Safe Mode برای ویندوز ۸ به بعدد کمی متفاوت است .
شما باید ابتدا به محیط ریکاوری درایو (Recovery Drive) بروید.
در محیط ریکاوری درایو (Recovery Drive) وارد بخش Troubleshoot و سپس Advanced Options شوید. در بین گزینه های این بخش بر روی System Restore کلیک کنید.
اگر در حالت ایمن (Safe Mode) می خواهید از System Restore استفاده کنید کافی است آن را در منوی استارت جستجو کنید.
در پنجره ی System Restore تاریخ مورد نظر خود ررا انتخاب کنید و اجازه دهید تا مراحل خود را طی کند.