35474_184-202x300همسرداری از منظرحضرت صدیقه طاهره ( سلام الله علیها)

حضرت فاطمه  ( سلام الله علیها)در همسر داری سرامد همه عصرها و نسل ها هستند .پیامبر اکرم فرمودند :جهاد زن همسرداری نیکوی اوست.پیامبر این سخن را درجواب زنانی دادند که از ایشان سوال کردند:چرا همه فضیلت ها مخصوص مردان است و باب جهاد و شهادت به روی ما بسته است،و ما چگونه از ثواب این فضیلت عظیم بهرمند شویم ؟علت این که همسر داری نیکو برای زنان ، مساوی و همطراز با جهاد و از جان گذشتگی مرد دانسته شده است ، عظمت وحساسیت موقعیت و نقش زن در خانواده و در برابر همسر است کلید آرامش ، انضباط، استحکام و صمیمیت خانواده به دست زنان است.

و به دنبال آن موفقیت و آسودگی خاطر مرد نیز به نوع رفتار و برخورد زن درون خانه بستگی دارد بهترین و جامع ترین اسوه در این زمینه حضرت فاطمه ( سلام الله علیها) است.

از اهداف مهم در ازدواج آرامش و رابطه محبت آمیز میان زوجین است؛ برقراری روابط عاطفی ، نقش مهمی در استحکام خانواده و حسن رابطه و سازگاری زن و شوهر دارد. خداوند در آیه 21 سوره روم( وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ)به اصل و جود عشق و احساس محبت متقابل بین زن شوهر اشاره کرده : و فرموده از نشانه های خداوند این است که از نوع خودتان ، همسرانی برای شما آفریده تا  در کنار آنان آرامش یابید و میانتان دوستی و رحمت نهاد.

یکی از عوامل در تحقق عشق و محبت میان همسران بیان و اظهار آن است .

در زندگی مشترک حضرت فاطمه( سلام الله علیها) با حضرت علی عبارات و کلمات  محبت آمیز بسیار است . حضرت فاطمه( سلام الله علیها) با الهامات از دستور های الهی و با دارا بودن درک صحیح از روابط زن و شوهر هموار به همسر بزرگوارشان عشق می ورزیدند و ایشان را مورد محبت قرار میدادند و در کلام خود علاقه و احترام را تواماَ در نظر داشتند؛ گاهی ایشان را با کینه اباالحسن صدا میکردند گاهی حضرت را پسر عمو خطاب میکردند.

حضرت فاطمه ( سلام الله علیها)در مقام اظهار محبت و علاقه به امام علی می فرمودند : علی جان، روح من فدای روح تو و جان من سپر بلاهای جان تو عشق و محبت حضرت فاطمه( سلام الله علیها)نسبت به همسرشان به انداز های بود که در لحظات احتضار می گریستندو به حضرت علی می فرمودند: به خاطر انچه از مشکلات و سختی ها که پس از من به تو خواهد رسید می گریم.

حضرت فاطمه( سلام الله علیها) در مدت کوتاه زندگی خود با حضرت علی حقیقت وجودی  و روحیات امام علی را میشناختند و زمانی که دیگران از فهم و درک رفتار امیرالمومنین علیه السلام ناتوان بودند ، حضرت فاطمه آنها را راهنمایی میکردند و با خصوصیات رفتاری امام اشنا میکردند.

در روایتی امده است که یکی از اصحاب حضرت علی ، آن حضرت را در نخلستان در حالت راز نیاز با معبود دید .ناگهان مشاهد کرد که امیرالمومینن علیه السلام مانند چوب خشکی بر زمین افتاد ، پس یقین کرد که حضرت علی از دنیا رفته است فورا به در منزل حضرت فاطمه( سلام الله علیها) امد تا ایشان را با خبر کند . حضرت فاطمه( سلام الله علیها) با شناختی که از روحیات  حضرت علی داشتند فرمودند  این حالتی است که به واسطه خوف و خشیت الهی بر او عارض شده است .باز در پرتو شناخت حضرت فاطمه( سلام الله علیها) از همسر شان  بود که خانه محقر انها محل انس و آرامش امام علی قرا گرفته بودو ان حضرت می فرمودند هرگاه به چهره فاطمه( سلام الله علیها) مینگرستند تمام غم واندوهم برطرف میشد این انس و الفت به حدی بود که اگر حضرت علی به خانه می آمدند و حضرت زهرا را نمیافتند غم بر سینه ایشان سنگینی میکرد و بسیار بر حضرت سخت میگذشت ؛ هم چنین رفتارهای هم در سیره حضرت فاطمه( سلام الله علیها) وجود دارند که عیناَ قابل اقتباس و تقلید است  مانند احترام به همسر و فرزندان و یا نداشتن تقاضای نامقدور و داشتن رفتار مناسب و مهرورزی به خانواده که روز به روز ارزش و اهمیت این اعمال برای همگان روشن تر می شود، پس الگوها منحصر به زمان و مکان نیستند در همه اعصار می توان برای الگو گیری به آنه مراجعه کرد

author-avatar

درباره کاظمی

زندگي کن. حتي اگه بهترين هايت را از دست دادي. زيرا اين زندگي کردن است که بهترينهاي ديگر را برايت ميسازد آسمانم انتهايش قلب توست / مهربان اين آسمان از آن توست / آسمانم هديه اي از سوي من / تا بداني قلب من هم ياد توست حسرتي گر به دلم هست همان دوري توست من پرستوي خزان ديده ي خاموش توام. کاش ميشد در سايه ي مژگانت ، لحظه اي به تماشاي درياي خوشرنگ چشمهايت مي نشستم وبلاگ من:http://kazme20.parsiblog.com/

1 نظر در “همسرداری از منظرحضرت صدیقه طاهره ( سلام الله علیها)

  1. سلام ودرود بر کاظمی عالی بود عالی….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *