قبلا در مطلبی کاراکتر ZWNJ که برای ایجاد «نیم‌فاصله» استفاده می‌شود را برای شما شرح داده بودم. در نرم‌افزار ورد کاراکترهای دیگری نیز برای ایجاد انواع دیگر فاصله و اتصال بین کلمات وجود دارد.

۱- اتصال مجازی یا چسبنده‌ی صفرپهنا (ZWJ) :

ZWJ مخفف zero-width joiner است (چسبنده‌ی صفرپهنا). دلیل نام‌گذاری این حرف به «چسبنده‌ی صفرپهنا» در استاندارد یونیکد این است که این حرف موجب می‌شود حرف پیش از آن، به شکل ناپایانی‌اش ظاهر شود. حرفی که موجب می‌شود تا «ع» به صورت «ع‍» ظاهر شود، همین حرف چسبنده‌ی صفرپهنا است که پس از «ع» تایپ گردیده است و اگر قبل از «ع» بیاید آن را به این شکل درمی‌آورد: ‍ع. و اگر دو طرف «ع» بیاید از دو طرف حالت چسبیده پیدا می‌کند: ‍ع‍‍ . حرف «چسبنده‌ی صفرپهنا» در میان اهل فن به «اتصال مجازی» معروف است. کاربرد این حرف بسیار کمتر از فاصله‌ی مجازی است. کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر ۲۰۰D است. مشابه آنچه برای نیم‌فاصله بیان شد، اتصال مجازی را می‌توانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد۲۰۰D  پیدا کنید یا در تب Special characters از بین لیست کاراکترها، معادل آن یعنیNo-width Non Break را بیابید و شرتکات مورد نظرتان را برای آن اعمال کنید.

البته در ویندوز یا بطور کلی تمام نرم‌افزارها می‌توانید از شرتکات Ctrl+Shift+1 برای ایجاد اتصال مجازی استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای صفحه کلید زد و نه کیپد.


۲- فاصله نشکن یا بدون شکست (NBSP)

فرض کنید می‌خواهیم کلمه‌ای مانند function() را تایپ کنیم. نیاز است که برای نمایش بهتر این عبارت بین پرانتز باز و بسته یک فاصله وجود داشته باشد اما ایجاد فاصله با زدن space اصلا مناسب نیست و باعث می‌شود که در صورت قرارگرفتن این کلمه در انتهای خط، پرانتز بسته به تنهایی در ابتدای خط بعدی قرار بگیرد و این موضوع اصلا جالب نیست. اگر هم از نیم‌فاصله استفاده کنیم باز هم فاصله‌ای بین این دو به وجود نخواهد آمد. برای حل مشکل باید از فاصله نشکن یا بدون شکست استفاده کنیم. به این ترتیب علاوه بر ایجاد فاصله بین پرانتز باز و بسته، تمامی کاراکترهای مجموعه function( ) در کنار هم باقی‌ می‌مانند. برای ایجاد فاصله نشکن از باید کاراکتر NBSP یا no-break space استفاده کرد. 

کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر ۰۰A0 است. مشابه آنچه برای نیم‌فاصله بیان شد، فاصله نشکن را می‌توانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد۰۰A0  پیدا کنید یا در تب Special characters از بین لیست کاراکترها، معادل آن یعنی Nonbreaking space را بیابید و شرتکات مورد نظرتان (مثلا Ctrl+Shift+Space) را برای آن اعمال کنید.

می‌توانید از شرتکات Alt+2+5+5 یا Alt+0+1+6+0، در ویندوز یا بطور کلی تمام نرم‌افزارها برای ایجاد فاصله نشکن استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای کیپد زد و نه صفحه کلید.

توجه داشته باشید با ایجاد فاصله با استفاده از این روش دو کلمه به یک کلمه تبدیل نخواهند شد اما دو کلمه همیشه با هم و در یک خط خواهند بود.


۳- خط تیره نشکن یا بدون شکست

برای جلوگیری از جدا شدن کلمات یک عبارت چند کلمه‌ای مانند Non-breaking Hyphen در صورت قرارگرفتن این عبارت در انتهای خط، باید برای حفظ ظاهر عبارت مانع از این شد که hyphen یا breaking در ابتدای خط بعدی قرار بگیرد. برای اتصال hyphen و breaking می‌توان از فاصله نشکن استفاده کرد اما برای اتصال Non و breaking نمی‌توان از خط تیره معمولی بهره برد بلکه در اینحالت باید از خط تیره نشکن استفاده کرد.برای ایجاد خط تیره نشکن به کاراکتر Nonbreaking Hyphen یا Soft Hyphen نیاز است. 

کد یونیکد هگزادسیمال این کاراکتر ۰۰AD است. مشابه آنچه برای نیم‌فاصله بیان شد، خط تیره نشکن را می‌توانید در تب Symbols با وارد کردن کد یونیکد۰۰AD  پیدا کنید یا در تب Special Characters از بین لیست کاراکترها، Nonbreaking Hyphen را بیابید و شرتکات مورد نظرتان (مثلا -+Ctrl+Shift) را برای آن اعمال کنید.

البته در ویندوز یا بطور کلی تمام نرم‌افزارها می‌توانید از شرتکات Alt+4+5 استفاده کنید. دقت کنید که عددها را باید با کلیدهای کیپد زد و نه صفحه کلید.


۴- ایجاد خط تیره اختیاری با استفاده از کاراکتر Optional hyphen

قبلا در مطلب نیم‌فاصله، کاراکتر Optional Hyphen شرح داده‌ شده است.


– برای مشاهده سایر کاراکترها به این لینک مراجعه کنید.

author-avatar

درباره فرزاد الماسی نیا

فرزادالماسی:طلبه پایه 5 حوزه علمیه یاسوج هستم با افتخار از این وظیفه.من در این قسمت از سایت مبلغان سایبری چهارده خورشیدمسئول بخش نرم افزار ها هستم.امیدوارم شمانیز از این بخش کمال استفاده را برده باشید. شما نیز می توانید.مطالب خود را برای ما ارسال فرمایید.ویا نرم افزار های مذهبی خود را..در این صورت با نام شما در سایت قرار داده می شود.از قسمت ارسال مطلب استفاده نمایید.ایمیل جهت ارسال نرم افزار. farzadalmasi85@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *