شرایط لباس زن در نماز(عروة الوثقی)
اول : پاک بودن تمامی لباس هایش بجز مواردی که استثناء شده است.
دوم: غصبی نباشد.
-لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا دکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند باید آن نماز را دوباره با لباس غیر غصبی به جای آورد.
– اگر با عین پولی که خمس یا زکات آن را نداده لباس بخرد نماز خواندن در آن لباس باطل است. همچنین است اگر به ذمه بخرد و در موقع معامله قصدش این باشد که از پول خمس یا زکات نداده بدهد.
-اگر لباس را بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته یا از پول حلالی که مخلوط با حرام است به صاحب لباس بدهد چنانچه موقع خرید قصدش این بوده که از این پول بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال دارد و نیز اگر پول ربایی یا حلال مخوط به حرام داشته باشد و به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول می خرم پوشیدن آن لباس حرام است و چنانچه بداند پوشیدن آن حرام است ، نماز خواندن هم باآن باطل می شود.
سوم: از اجزای حیوان مرده ای که خون جهنده دراد؛ یعنی حیوانی که اگر رگش را ببرند خون از آن جستن می کند نباشد؛ بلکه اگر از حیوان مرده ای که مانند ماهی و مار، خون جهنده ندارند لباس تهیه کند احتیاط واجب آن است که با آن نماز نخواند.
چهارم: از حیوان حرام گوشت نباشد و اگر مویی از آن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است.
-اگرآب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نماز گزار باشد چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک و عین آن بر طرف شده باشد نماز صحیح است.
-اگر مو و عرق یا آب دهان کسی بر بدن یا لباس نماز گزار باشد اشکال ندارد هم چنین است اگر مروارید ، موم یا عسل همراه او باشد.
-اگر شک داشته باشد که لباس از حیوان حلال گوشت یا حرم گوشت –چه در داخل تهیه ششده باشد و چه در خارج- نماز خواندن با آن مانعی ندارد.
-اگر با لباسی که نمی داند از حیوان حرام گوشت است نماز بخواند، نمازش صحیح است ولی اگر فراموش کرده باشد بنابر احتیاط واجب باید آن نماز را دوباره بخواند.
سلام احسنت عالی بودموفق باشید…